Tai Chi

Dit is een oude zelfverdedegingskunst die een zelfde therapeutische werking heeft als Chi Kung. Naast de energetische effecten ontwikkelt Tai Chi ook het vermogen om te gaan met krachten die van buiten op ons inwerken (sociale druk, werkdruk, emotionele druk, enz.). Tai Chi wordt beoefend door middel van loopoefeningen, vorm (een aantal opeenvolgende bewegingen) en partneroefeningen. De stijl waarin wordt lesgegeven is de Yang-stijl.

Tai chi Chuan is oorspronkelijk een samensmelting van vele traditionele gevechtskunsten en is gebaseerd op de taoïstische filosofie van Yin en Yang. Tai Chi Chuan wordt vaak getraind door middel van een set langzame, ontspannen uitgevoerde, vloeiende bewegingen, die men de ‘vorm’ noemt. Alle lessen beginnen met Chi Kung-oefeningen. De eerste drie maanden ligt hier de nadruk op.

Deze lessen richten zich op de bewustwording van energie en wat dit doet met het lichaam. Daarna worden de principes van de Tai Chi en kleine Tai Chi-vormen aangeleerd. In de vervolglessen wordt de korte vorm van Chi Kiang Tao (47 houdingen) intensief getraind. Gedurende deze training wordt dieper ingegaan op de principes en de toepassingen van deze vorm.

De stijl waarin les wordt gegeven is de Yang-stijl, veruit de meest beoefende stijl.

« VorigeVolgende »© 2023 Tai-chi-centrum Oost